Új
Székházunk

Új
Székházunk

KATT IDE

143
m magas
28
emelet

86,000
m2

Új székházunk

A MOL Campus a MOL-csoport új székháza lesz. Az új épület közös tető alá hozza a cég budapesti tevékenységét, és ezzel egyidejűleg izgalmas módon alakítja a város építészetét.

A MOL-csoport 2030-ig tartó stratégiájának szerves részeként az új épület előfutára lehet a jövő irodájának. Egyedi formában fogja össze a 28 emeletes tornyot és a hozzá tartozó pódiumot, így alkotva egységes, függőleges campust. Az alsóbb szinteken étterem, kávézók, illetve a munkavállalók által használható további létesítmények találhatóak, míg az irodaterek a felsőbb szinteken kapnak helyet.

Zöld terek a központi átriumtól egészen a tetőteraszig, az épület egészét keresztülszövik, így hozva közelebb a természetet a munkahelyhez. E terek közösségi katalizátorok is, hiszen segítik a kollégák együttműködését, de elősegítik a kikapcsolódást és az inspirációt is. Az épület magjának eltolásával tágas, rugalmas tereket hoztunk létre, melyek együttműködésre és közös munkavégzésre inspirálnak. A beáramló természetes fény és a hőmérséklet szabályozására a legfejlettebb technológia szolgál, azért, hogy a legtökéletesebb körülményeket teremtsük meg munkatársainknak.

143 m
magas

28 emelet
86,000 m2

Az épület a legtöbbet hozza ki környezetéből, így nem csupán fenntartható megoldást, de mind Budapest, mind Magyarország számára új viszonyítási alapot is kínál. A MOL Campus célja, hogy megőrizze a kapcsolatokat egy olyan városi közösségben, ahol az emberek gyalog vagy kerékpárral érkeznek munkahelyükre. Az épületben tartózkodók közvetlen kapcsolatot teremthetnek a külső környezettel, a tiszta levegővel, a természetes fénnyel és a panorámával is. Célunk, hogy az épület elnyerje a LEED és a BREEAM minősítést is.

Veled is megosztjuk

Kisfilmünk az alaplemez betonozásról

Reméljük neked is annyira tetszik majd a MOL Campus, mint nekünk!

Várunk 2022-ben a tetőteraszunkon, addig is ajánljuk figyelmedbe a nagyszerű látványterveket. Oszd meg ezeket a tartalmakat nyugodtan, csak arra kérünk, mindig tüntesd fel a forrást: www.molcampus.hu

Belülről

Letöltöm a képeket


Kívülről
Letöltés

Print felhasználásra szánt képek letöltése

Online felhasználásra szánt képek letöltése


Alapkőletétel

Videó letöltése

Videó letöltése Facebook-ra vagy Instagram-ra

Drón videó letöltése

Foster + Partners

A Foster + Partners a fenntartható építészet úttörője. Az Apple Park, az új Wembley stadion, a londoni „Gherkin”, a Commerzbank Tower, a Reichstag üvegkupolája – hogy csak néhányat említsünk az általuk megálmodott ikonikus épületek listájáról. A MOL Campus tervezésével a Foster + Partners végre megérkezett Budapestre is.
Tudj meg többet a Foster + Partners-ről.

FintaStudio

A Dr. Finta József által vezetett FintaStudio Magyarország egyik vezető, több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező építészeti irodája. A FintaStudio otthon van Budapesten, hiszen többek között ők tervezték a WestEnd City Centert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság épületét és a Bank Centert is.
Tudj meg többet a FintaStudio-ról.

KINZO

A berlini székhelyű belsőépítész cég korábban olyan nagyívű irodaépületek belsőépítészeti terveit készítette el, mint a bécsi ERSTE Campus, a Herzogenaurach-ban található Adidas székház, valamint a berlini SoundCloud irodaháza.
Tudj meg többet a KINZO-ról.

Licht Kunst Licht AG

A Licht Kunst Licht világítástechnikai tanácsadónk tehetséges nemzetközi tervező csapattal rendelkezik Berlin, Bonn és Barcelona területén is. Innovatív fókusszal számos projekten dolgoznak a nemzetközi díjnyertes tervek megvalósításán.
Tudj meg többet a LKL-ről

Market

A Market Építő Zrt. komoly tapasztalattal rendelkezik a hazai és nemzetközi nagyvállalatok igényeit messzemenőkig kielégítő irodaházak építésében: nevükhöz fűződik többek között a Telekom és T-Systems közös székháza és a HillSide Offices. A vállalat olyan nagy projektekben is részt vett, mint a Groupama Aréna és az Apollo Tyres gumiabroncsgyára. A Market felelős a MOL Campus szomszédságában épülő új városnegyed, a BudaPart építésért is, ahol 15 lakó- és 13 irodaépület is helyet kap.
Tudj meg többet a Market-ről.

minusplus Architecture and Design

A KINZO partnere, a Minusplus, egy budapesti székhelyű építészeti és formatervezési stúdió. Kíváncsi megközelítésű gondolkodásuk és sokszínű érdeklődésük megmutatkozik a munkájukban is, mint például a Prezi központban és a híres Kocka bárban is.
Tudj meg többet a minusplus-ról

M.O.O.CON

A workplace stratégiai partnerünk, a M.O.O.CON. A fenntartható épületek, folyamatok és munkahelyi környezetek tanácsadó cége, amely Európa szerte több országban is jelen van. Segítségükkel a vállalati víziók könnyebben implementálhatóak az irodakörnyezet kialakításakor.
Tudj meg többet a M.O.O.CON-ról

Kérdezz!

Miért van szüksége a MOL-nak új székházra?
A MOL munkatársai Budapest öt kerületében szétszórva dolgoznak, ami időnként eléggé megnehezíti az egyes részlegek együttműködését. Ezen túl a jelenlegi irodaépületeink nem felelnek meg a modern irodaépületek felé támasztott elvárásoknak, lassan túlzsúfolttá válnak.
Hogy hívják az új székházat?
Az új székházunkat MOL Campusnak hívják.
Honnan jött a “Campus”?
Mindegyik három emeletes egység egy campus. Akárcsak az egyetemeken, csak nálunk ezek függőleges campusok. Az egy campuson belül lévő három emeletet lépcsőkkel kötjük össze, és minden campushoz tartozik egy télikert is, mely közösségi katalizátorként segíti a kollégák közötti együttműködést, de lehetőséget teremt a kikapcsolódásra és az inspirációra is.
Milyen magas lesz az épület?
A MOL Campus 143 méteres.
Hány lift lesz az épületben?
Az épületben 21 lift lesz.
Mikor költöznek be?
2022-ben.
Kik az építészek?
Az épületet a brit Foster + Partners, valamint a magyar FintaStudio tervezte.
A Foster + Partners neve ismerős, hol hallhattam már róluk?
Az Apple Park, az új Wembley stadion, a londoni „Gherkin”, a Commerzbank Tower, a Reichstag üvegkupolája – hogy csak néhányat említsünk a nevükhöz kapcsolható ikonikus épületek listájáról.
A FintaStudioról is hallottam már, de mely épületek fűződnek hozzájuk?
A Dr. Finta József által vezetett FintaStudio Magyarország egyik vezető, több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező építészeti irodája. A FintaStudio otthon van Budapesten, hiszen többek között ők tervezték a WestEnd City Centert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság épületét és a Bank Centert is.
A MOL egyedül fogja használni az épületet?
Igen, csak a MOL-csoport munkatársai fognak az épületben dolgozni.
Hányan fognak a MOL Campusban dolgozni?
A költözés több mint 2200 főt érint, de az épület 2500 munkavállalónak biztosít 21. századi körülményeket, így rugalmasak lehetünk a jelenlegi munkaerő számának növekedése esetén is.
Pontosan mekkora a MOL Campus alapterülete?
A teljes bruttó szintterület (garázsszintekkel) megközelítőleg 86 ezer négyzetméter.
Ki építi a MOL Campust?
A telket már megvettük és a projekt fejlesztői is mi vagyunk. A MOL Campus a MOL-csoport saját tulajdona lesz.
Lesz a MOL Campus tetején kilátó?
Igen, az épület tetőteréről csodálatos kilátás nyílik majd a gyönyörű Budapestre. A tetőterasz a budapestiek és a turisták számára is látogatható lesz.
Hol fog felépülni a MOL Campus?
A MOL Campust Budapest XI. kerületében, a BudaPart-Kopaszi-gát mellett, a saját telkünkön fogjuk felépíteni.

Rólunk

A MOL-csoport egy integrált, független, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több, mint 30 országban van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogénipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2 000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában. Tudj meg többet a MOL-csoportról.


Látszik a belvárosból?

Budapest az otthonunk és nagyon szeretjük ezt a várost. Egy olyan épületet terveztünk, amely érdemben nem befolyásolja fővárosunk világörökségi panorámáját.

Körbejártuk azokat a helyszíneket, ahol gyakran megállnak a budapestiek és a turisták gyönyörködni a város lenyűgöző látképében. Az alábbi galériákban megnézheted, mennyire látszik majd a MOL Campus a város különböző pontjairól.

A MOL Campus nem látszik:

MOL Campus látszik:

Így épül

Bérbe vehető területek

A BudaParton, Újbuda megújuló különleges és egyedi városnegyedében épülő MOL Campus a MOL Székháza lesz, de nem csak a MOL munkavállalóinak épül.

A Magyarországon minden tekintetben egyedülálló irodaépület, megjelenéséből, környezeti elhelyezkedéséből és szolgáltatási portófiójából eredő értékeit minél szélesebb körben szeretnénk elérhetővé tenni. Ennek megvalósításához keresünk olyan partnereket, akik magas színvonalú gasztronómiai és szépségipari szolgáltatásukkal hozzájárulnak mind ehhez.

Jelenleg nincs bérbeadásra kínált üzlethelyiségünk.

Szépségszalon

Az épület déli oldalán elhelyezkedő, 72 m2-es Szépségszalon kialakítására tervezett földszinti üzlethelyiség lehetőséget biztosít fodrászat, manikűr és pedikűr szolgáltatások nyújtására, ami nem csak a vendégek számára biztosít kellemes környezetet, hanem a szakemberekre is inspirálóan hat.

A közvetlen bejárattal rendelkező bérleményi területen a személyzet számára teakonyha és öltöző is kialakítható. A MOL Campus belsőépítész csapata által készített tervek és szakági tervek elérhetőek.

A MOL csoport 2030+ stratégiáját támogatva, az új MOL Campus a fenntarthatóság jegyében épül. Célunk, hogy az épület elnyerje a LEED platinum és a BREEAM excellent minősítéseket is.

szelektív hulladékgyűjtés<br> <span>(5 különböző típus)</span>
szelektív hulladékgyűjtés
(5 különböző típus)
papír
műanyag
üveg
fém
kommunális
kültéri és beltéri kerékpártároló különálló öltözővel
kültéri és beltéri kerékpártároló különálló öltözővel
160 beltéri
50 kültéri
elektromos autótöltővel ellátott parkolóhelyek a garázsszinteken
elektromos autótöltővel ellátott parkolóhelyek a garázsszinteken
47 parkoló
egyénileg és központilag szabályozható árnyékoló rendszer
egyénileg és központilag szabályozható árnyékoló rendszer
napelem rendszer a pódiumon
napelem rendszer a pódiumon
az épület 86%-ban természetes napfény biztosítása
az épület 86%-ban természetes napfény biztosítása
integrált épületfelügyeleti rendszer biztosítja a magas kényelmi komfortot
integrált épületfelügyeleti rendszer biztosítja a magas kényelmi komfortot
alacsony vízfogyasztású szaniterek
alacsony vízfogyasztású szaniterek
energiatakarékos berendezések
energiatakarékos berendezések
eső- és szürkevíz felhasználás a szaniterek öblítésénél és kert öntözésnél
eső- és szürkevíz felhasználás a szaniterek öblítésénél és kert öntözésnél
egyetemes tervezés annak érdekében, hogy a mozgásukban, hallásukban, látásukban korlátozott emberek is gond nélkül igénybe tudják venni az épületet
egyetemes tervezés annak érdekében, hogy a mozgásukban, hallásukban, látásukban korlátozott emberek is gond nélkül igénybe tudják venni az épületet
madáretetők, denevérodúk és bogárszállók kerülnek telepítésre
madáretetők, denevérodúk és bogárszállók kerülnek telepítésre

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design)

A minősítő rendszer az Egyesült Államokból indult útjára. A LEED rendszer új és meglévő épületek minősítésére is használható. A környezetbarát épületeket értékelő rendszer a piac által működtetett, közös egyezségen alapuló önkéntes megoldás, amely a már meglévő és működő technológiákra támaszkodik. Az egyes projektek az alábbi minősítést érhetik el: „Certified”, „Silver”, „Gold”, „Platinum”. Öt környezeti kategóriát vettek figyelembe az értékelési rendszer kidolgozásánál (környezeti szempontból előnyös elhelyezkedés, vízfelhasználás hatékonysága, energia és légkör, anyagok és anyagi eszközök, belső környezet minősége).

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method)

Az Egyesült Királyságban kifejlesztett környezettudatos épületminősítő rendszer támogatja a csökkentett energiafogyasztású épületeket, valamint a különféle vízfelhasználás-csökkentési megoldásokat. A BREEAM az épületeket a következő osztályokba sorolja: megfelelt (pass), jó (good), nagyon jó (very good), kitűnő (excellent) és kiemelkedő (outstanding). A minősítés két lépésben történik, először előbírálat jelleggel a terveket (design stage), majd a tervek alapján elkészült épületet bírálják el a szakértők.